lördag 21 augusti 2010

Thorpe park.

Sofi och Emy på nöjespark.
'
Det var väldigt mycket skrik. Typ när Sof tar ett enda djupt andetag innan 'Stealth' skjuter iväg oss (0-80 mph på 2 sek och sen upp 65 meter upp i luften på en bana och så ner igen.) och skriker så högt att bara hundar kunder höra henne och Mariah Carey skulle låta som en bas i jämförelse, heela åkturen.
Och även väldigt mycket skratt. Som när vi åkt färdigt 'Colossus' - berochdalbana med en 10loopskorkskruv och annat skoj. Och jag får ett panikskratt som inte slutar. Tillslut skrattar folk åt mig för att jag inte kan sluta."*fnitter fnitter* can you hear that girl?"
Medan jag inte längre får fram skrattljud utan istället sånadär gurglanden och korta andetag och grissnarkningar.
'
"Saw - the ride" var inget undantag för skratten och skriken. Jag, som vid tidigare upp-och-ner-vända-turer inte har bevisat mig bäst på att hålla maten nere, ser skeptisk ut men kör på ändå. Soff är cool och vill sitta längst fram.
Vi sätter oss på rad nummer 2 (en kompromiss), jag känner mig exited och pepp. Sofi får dödsångest. "Emy, säkerhetsgrejjen sitter inte åt ordentligt, jag kommer glida ut. SHIT Emy jag glider nu. Ser du? (försöker röra sig fram och tillbaka i stolen som sitter som klistrad på hennes behind) OMG! Det här är inte okej. AAH, jag får PANIK!".
Jag, som kände mig lugn, smittas av paniken och försöker lugna panikkällan genom att pedagogiskt säga "Sofi för i helvete skärp dig! Men guud Sofi håll käften. SLUTA NU!" För att avsluta med ett för högt "KÄÄFTEN!!!" och en hård slap på benet. Soff trodde jag vill hålla hand så hon greppar min ovänliga hand och jag börjar fladdra som en galning för att få henne att släppa.
När greppet väl är släppt är vi redan iväg. Det är kolsvart och vagnen åker upp och ner och runt och plötsligt känner jag något blött i ansiktet. "aaAAaahH! fick jag spya i ansiktet nu?!?!?!?!". Jag såg framför mig hur, när vi kom ut i ljuset igen, Soff skulle titta på mig och asgarva äcklat av en sörja i mitt face. Började hosta okontrollerat och skrika "kräktes nån på mig??! Seriöst Sofi, har jag en spya i ansiktet?!! OH MY GOD, nån la en pizza mitt i ansiktet på mig ELLER HUR?!!?".
Jag börjar febrilt torka mig och inser tillslut, av Spoffs okontrollerade skratt att det var vatten.
Efter det var det mest 100graders stup och looper med knivar uppstickade överallt. Allt såntdär som är bergochdalbanigt.
Vi kommer ur vagnen levande och går ut, går förbi där dom har bilderna, ni vet; som dom tar när man är som mest rädd och fulast. Och inser att dom filmat hela åkturen. En film på mig och Sofi när vi panikat oss igenom en rollercoaster med spyvatten och slaphållning av händer.
Jag sitter och tänker på det nu.
'
Varför OH VARFÖR köpte vi den inte?

2 kommentarer: